torsdag den 14. juni 2012

Jeg har haft mange pudsige oplevelser i denne branche med gamle møbler, men den mest specielle til dato er dog den jeg har haft de sidste dage....jeg har skullet tømme et 200 år gammelt hus der ligger gemt helt af vejen dybt inde i skoven og alligevel helt ned til vandet ved Vejle fjord. Jeg har samlet møbler og ejendele sammen fra flere generationer, og på en eller anden måde er ånden fra disse svundne dage krøbet ind under huden på mig...
Jeg tænker på hvordan de levede, hvem de var osv. og jeg føler pludselig et mærkværdigt bånd til disse mennesker, der slet ikke er her mere og jeg på ingen måde har kendt....jeg har sågar taget mig selv i at tale til den gamle sømand fra huset mens jeg vasker hans ting af - "jeg skal nok få dem fine igen og passe på dem..." måske jeg er ved at blive skør?? :)


Men historien fra nogle af tingene er helt fantastisk. Manden jeg har lavet aftalen med (på min alder vil jeg tro) ejer huset (som nu er solgt og derfor skulle tømmes) og både hans mor og mormor er født i huset. Morfaren var sømand og sejlede på alle verdens have. Jeg har nu hans skønne store fuglebur og i det boede hans papegøje :) Der stod gamle kister på loftet - og i ren pippi stil forventer man næsten at der ligger gemte skatte i...(det gjorde der nu ikke :))
Jeg har kigget de fine gamle fotoalbums igennem og jeg må sige at det er helt fantastiske billeder fra starten af 1900 - hvor så de altså fine ud dengang.

Huset i sine velmagtsdage - her med hele familien foran i sommeren 1926


Huset i dag er forsømt og har været ikke beboet i 20 år...skoven er lige ved at opsluge det....Jeg ved ikke om I kan fornemme stemningen.....det er faktisk svært at gengive - tror det meste foregår indeni mig :) Men mange af de nye spændende ting fra sømanden og hans familie kommer løbende i butikken :)
Man kan i hvert fald sige at jeg har fået mig en på opleveren !! :)

7 kommentarer:

 1. Det ser spændene ud..kan sagtens mærke stemningen helt herind i min stue :-)

  SvarSlet
 2. Åh det må ha' været en skøn og spændende oplevelse

  SvarSlet
 3. Mærker stemningen helt klart og tydeligt - hvis huse kunne snakke. Overlader trygt den videre sømandssnak til dig og livet på de 7 barske hav - der er blevet knoklet, slidt og slæbt hjem til Strandhuset.

  SvarSlet
 4. Ej hvor spændende.. glæder mig til at se flere flotte ting.

  SvarSlet
 5. Lucky you. Det må simpelthen være en oplevelse at få lov til at tømme sådan et hus, med så mange minder.
  Mon fugleburet kommer til salg?

  Kh Lena (MorsTankeblog)

  SvarSlet
 6. Hejsa
  Ja det har været vildt spændende (og hårdt og beskidt - jeg har kravlet rundt på et loft på maven i 80 års skidt af frygt for at gå igennem gulvet:)) Fugleburet er til salg lige her http://www.thomsons.dk/pi/Smukt_gammelt_fuglebur_4059_2.aspx
  Jeg har også i dag fået hentet flere fuglebure fra husets loft - disse meget større - sådan voliere-agtige...helt firkantet men også hugge gamle...de kommer på om nogle dage når jeg får den rengjorte :)
  KH Tine

  SvarSlet
 7. Må være som at tage en bid af himmeriget :-)

  Der sker lidt meget omkring mig for tiden, så jeg havde slet ikke set din kommentar under "Om mig" på min blog, men det var da godt, at du havde smidt en kommentar, så jeg fik øjnene op for dig og din blog. Glæder mig til at følge med fremover :-)

  SvarSlet