tirsdag den 2. juni 2015

Projekt billigt storpigeværelse...

Jeg har været ude og lave et par børneværelser til 2 søde børn, der skulle flytte fordi deres forældre skulle skilles....far havde fået en ny lejlighed og børnene skal være der hver anden uge, så det var vigtigt, at børnene ville føle sig godt tilpas i de nye omgivelser. Forældrene valgte at de gamle værelser hos mor skulle stå urørt så i al fald noget var velkendt for børnene. Jeg startede derfor helt fra bunden i en tom lejlighed. Der var ikke lige nogen opsparing i banken der stod nye børneværelser på, så jeg skulle gerne lave rigtig dejlige børneværelser for ingen penge ....
Kæmpe udfordring men jeg synes faktisk den var en virkelig skøn en af slagsen. Jeg synes at tiden meget er til, at vi køber alt fra nyt og sidder gerne hjemme i sofa og klikker den ene lækre og dyre sag hjem efter hinanden uden at børnene jo egentlig bliver lykkeligere af det ...det ville blive nogle personlige værelser til de her 2 børn for ingen andre har et værelse der ligner deres.

Jeg vil starte med at vise jer pigeværelset, som var til Laura på 10 år. Udgangspunktet var et nymalet rum der ikke måtte males og nyt fast tæppe (heldigvis i en pæn mørk grå). Jeg snakkede selvfølgelig lidt med Laura inden jeg gik i gang og Lauras yndlingsfarver er lilla, grøn og blå. Laura er spejder og er vild med naturen og blomsterne. Det tog jeg udgangspunkt i med hensyn til farver og stil, og så brugte jeg ellers et par uger på at finde ting til værelset der kunne laves om og tilpasses så det passede ind i værelset. Jeg gik efter tilbud, genbrug fra genbrugsbutikker, dba.dk samt kiggede efter om familien havde noget til at stå der ikke blev brugt.
Jeg ELSKER at finde billige/gratis ting der kan laves om til noget fint, så det passer sammen i en helhed, og Lauras værelse blev sødt og piget til en stor dejlig pige:

Den gamle karlekammerseng havde jeg faktisk til at stå selv og vi brugte den ikke så den blev malet op og er en virkelig fin pigeseng synes jeg. Kuben blev købt brugt for 50,- og malet i en mat grå farve. De 2 hexagonkasser er fra Bloomingville og købt billigt fordi de var kollektionsprøver. Det lille sengebord købte jeg i Netto på tilbud til 50,- Den lilla hylde er på tilbud i www.thomsons.dk til 179,- fra Bloomingville. Wallstickeren er købt på tilbud til 5,- Stolen med plastvirene er også fra min butik til 349,- Skind sædet til 299,- Den store runde pude er fra Bloomingville, den med guldsmeden er fra Kvickly til 39,- og den runde lilla/grå har farmor hæklet.


De gamle Flora Danica platter er fra genbrug til 10,- pr. stk og potten er også genbrug til 5,-

En gammel kommode er fundet brugt og malet op i lilla og jeg havde et gammelt spejl stående fra et andet møbel jeg ikke skulle bruge, så det fik også en klat af samme maling og nu kan trunten pynte sig og dreje rundt foran det store spejl.

Skrivebordet er lavet ud af skuffedariet under som er fundet til 50,- og malet op i grå med en enkelt lilla skuffe. Vi havde selv nogle plader stående og en er skåret til og malet i samme grå farve. Det er et super billigt skrivebord der hurtigt kan laves. Skrivebordsstolen er fundet brugt til 30,- i en grim rød farve, så den har bare fået en omgang med en sort spraymaling.

Udsigten når hun sidder ved skrivebordet fejler bestemt heller ikke noget - Nyborg slot, og lidt royal har man vel lov at være :)

Opslagstavlen var en rest af en gammel blød masonitplade jeg havde stående og jeg har altid masser af stofrester liggende, så en sød blomstret lilla blev klampet på masonitpladen og så har vi en sød og farverig opslagstavle til væggen. Pynt med lidt billige postkort og papirs pompoms

Vi manglede en reol til lidt opbevaring og det blev denne som vi selv lavede i birkefiner og malede ydersiden grå. Her kan Laura så stille sine småting og legesager.

Bordet er et lille jernbord fra Nordal til 300,- som jeg har sprayet lysegrønt og vitrineskabet er købt brugt til 25,- og kan nu rumme fremtiden små trofæer.Et andet billigt tip er at finde sødt gammelt sengetøj i genbrugsbutikkerne - jeg fandt det her søde og bløde småblomstrede lilla og hvide sengetøj til 20,- og et lysegrønt frotelagen til 5,-
Jeg synes selv det er dejligt med sengetøj på børneværelserne der matcher resten af indretningen, for så kommer der ikke til at virke så rodet. Sengetæppet med sølvstribe er et vattæppe fra Bloomingville

Håber det kan inspirere jer til også at lave nogle hyggelige og billigere børneværelser derude - Laura var heldigvis meget glad for sit nye værelse!

Jeg vender tilbage en af dagene med billeder fra drengeværelset :)

4 kommentarer: